اولین خیریه‌ها


 

تا اواسط قرن 18 میلادی، موسسات خیریه عمدتا مبتنی بر اعتقادات مذهبی و کمک‌های اشخاص ثروتمند به وجود می‌آمد. در دین اسلام و مسیحیت از ابتدا به انجام امور خیر توصیه شده است. همچنین در هندوئیسم و بودائیسم نیز این موضوع سابقه‌ای طولانی دارد.
خیریه‌ها خدمات مربوط به آموزش و پرورش، بهداشت و مسکن را ارائه می‌دهند. در قرون وسطی مکان‌هایی (ALM Houses) ، برای اقامت و رسیدگی به افراد نیازمند و تنگ‌دست در سرتاسر اروپا به وجود آمد؛ اتلستن  (Athleston) پادشاه  انگلستان که بین سال‌های 924 تا 939 حکومت می‌کرد، نخستین کسی بود که این مکان را به وجود آورد.
در عصر روشنگری، فعالیت‌‌های خیرخواهانه و بشردوستانه میان انجمن‌های داوطلبانه و خیرخواهانه، به یک عمل فرهنگی فراگیر تبدیل شد. جوامع مختلف و انجمن نجیب زادگان، شکوفایی را در انگلستان شروع کردند و افراد ثروتمند نسبت به افراد محروم رفتار نیکوکارانه‌ای داشتند. درانگلستان، این فعالیت اجتماعی منجر به ایجاد سازمان‌های خیریه شد؛ این تلاش‌ها از اواسط قرن هجدهم گسترش یافت.
کاپیتان توماس کورام، که فقر کودکان بی‌سرپرست رها شده در خیابان‌های شهر لندن او را سخت آزرده خاطر می‌کرد ، بیمارستانی را در سال 1741 برای حمایت از کودکان یتیم در بلومزبری، تاسیس کرد.
جوناس هانوی، یکی دیگر از اشخاص برجسته عصر روشنگری است که انجمنی را در سال 1756 به عنوان اولین موسسه خیریه نظامی تاسیس کرد و برای استخدام سربازان نیروی دریایی تا سال 1763 بیش از 10000 نفر را استخدام کرد. مجلس نیز فعالیت این نوع سازمان را در سال 1772 به تصویب رساند. این سازمان‌ها به عنوان انجمن‌های داوطلبانه فعالیت می‌کنند. آن‌ها  مردم را از فعالیت‌های خود را آگاه کردند و به‌طور کلی با توجه به اینکه دولت آن‌ها را به عنوان یک سازمان به رسمیت شناخته است، در نتیجه آن‌ها در قالب قوانین منشور سلطنتی قرار گرفتند.

خیریه‌ها در مبارزات انتخاباتی نیز ایفای نقش کردند. همچنین کمپین‌های مبارزه علیه بدرفتاری با حیوانات و کودکان و کمپینی که در پایان قرن نوزدهم منجر به پایان برده‌داری در سراسر امپراتوری بریتانیا شد. با این وجود این اتفاق پروسه طولانی‌تری را در عربستان سعودی  طی کرد که در نهایت منجر به لغو برده‌داری در سال 1962 شد.
عصر روشنگری باعث رشد مباحثات فلسفی شد تا جایی که بحث میان طرفداران دولتی بودن و خصوصی بودن موسسات خیریه بالا گرفت. توماس مالتوس اقتصاددان سیاسی، از ناتوانی در زمینه‌های اقتصادی و رسیدگی به افراد تنگ‌دست همواره انتقاد می‌کرد و پیشنهاد داد که خیریه را باید به‌طور کامل به بخش خصوصی واگذار کرد.

 

منبع:خیریه شعف

برچسب ها : خیریه حامی اپلیکیشن خیریه charity محک شعف

علاوه بر وب سایت می توانید از حامی روی دستگاه های اندرویدی خود استفاده کنید


حامی را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید