نیازهای مورد درخواست موسسات خیریه
موسسات عضو شده در دیوار مهربانی حامی از سراسر ایران
تشویق دیگران به انجام کار خیریه یعنی انسان تلاش کند مسیر و شیوه صحیحی را که به سود اجتماع جهانی و کمک به همنوع است برايشان واضح و آشکار کند.
تشویق به انجام کار خیریه را باید از خردسالی به کودکان خود یاد بدهیم. در واقع دعوت فرزندانمان به کار خیر امری بزرگ با تاثیری هویتی است و این زمینه را برای شما فراهم میکند تا آنها را در ارزشهایی که برای جامعه مهم است شریک کنید.
منظور از تشویق دیگران به انجام کار خیریه، دعوت به انجام امور و رفتارهایی است که نفعی همگانی دارد؛ بهعبارتی تشویق کردن به انجام کار خیر و نیک از اسباب هدايت جمعی محسوب میشود.
انجام کار خیر به حالتهای مختلفی انجام میشود.
از کمک پولی به کسانی که سقفی بالای سر ندارند و در کوچه خیابان زندگی میکنند گرفته تا تدریس و کمک به بچههایی که توانایی تحصیل در مدارس را ندارند.
در این بین «کارهای خیر داوطلبانه» به منظور کمک به مستمندان غالبا تأثیر بیشتر و بهتری هم برای شخص خیر و هم برای شخص نیازمند کمک دارد.
وقتی که با تمایل خودتان به نیازمندان کمک میکنید هم احساس قدرت و توانایی بیشتری دارید و هم ارتباط بهتر و صمیمیتری با جامعه برقرار میکنید.
در واقع تشویق به انجام کارهای خیر، نه تنها در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما بلکه در کلیه فرهنگهای دنیا یکی از مسئولیتهای مهم اجتماعی بهخصوص برای پدر و مادرها است.
تشویق به سمت نیکوکاری یعنی اینکه که مسیر درست کمک به نیازمندان را به دیگران نشان دهیم و آنها را راهنمایی کنيم که چنين مسیری را بپيمايند و چنين امر ارزشمندی را انجام دهند.
پيامبر گفته است فردی که دیگران را به طرف انجام کار خیر و نیک سوق میدهد، اجری مثل انجام دهنده آن کار نیک نصیبش میشود.
بهعبارتی پاداش تشویق کننده مثل پاداش افرادی است که از او پيروی کردهاند و تشویق شدهاند اما با اين حال چيزی از اجر و پاداش یارانش کاسته نخواهد شد.
برای نمونه اگر مردم را به صدقه دادن و کمک به نیازمندان تشویق کنیم و آشکارا بیان کنیم که این کار از چه ثوابی برخوردار است و دیگران به پیروی از ما به نیازمندان صدقه بدهند، در این شرایط پاداشی مثل اجر کار آن ها براي ما نوشته خواهد شد.
حتی اگر سعی ما در تشویق دیگران به انجام کار خیر منجر به عمل آنها نشود باز هم پاداشی برای تشویق و دعوت نصیب ما خواهد شد.
از طرفی فردی که دیگران را به انجام کار بد و گناه راهنمایی کند، در کار بدی که دیگران را به آن دعوت کرده و مردم پیرو او شدهاند مانند آنها گناه کار خواهد بود.
البته همانطور که پیامبر میفرماید هیچ فردی بار گناهان دیگری را به دوش نمیکشد یعنی فرد دعوت کننده، گناه شخص گمراه شده و گناهکار را به دوش نمیکشد و هر دو به اندازه خود گناه کار خواهند بود.
اما چگونه دیگران را به انجام کار خیر دعوت کنیم؟
نحوه تشویق دیگران به انجام کار خیر چگونه باید باشد؟
چگونه مردم را به انجام امور خیریه ترغیب کنیم؟
بهعبارتی باید مردم را قانع کرد که تغییرات جزئی در امور به منظور نیکوکاری اشخاص میتواند نتایج فوق العادهای به همراه داشته باشد. کار خیر مثل این است که مردم را به صرفهجویی در مصرف آب تشویق کنیم یا آنها را به اهدای خون دعوت کنیم.
به منظور دعوت دیگران به انجام کار خیر باید اشتیاق آنها برای انجام کار خیر را در مردم فعال نمود. در بهترین حالت شما باید به عنوان یک الگو برای دیگران عمل کنید زیرا تقلید معمولا بهترین شیوه تشویق دیگران به انجام کار خیر است.
برای مثال در مناسبتهای مختلف میتوانید به خانه سالمندان و بهزیستیها سر بزنید و در اموری مانند غذا دادن به افراد سالخورده و کم توان که کسی را ندارند در این کار پسندیده شریک شوید، به این ترتیب اطرافیان خود را دعوت کنید تا شما را همراهی کنند.
به منظور تشویق دیگران به کار خیر باید آثار کار خوب به صورت واضح قابل مشاهده باشد؛ مثلا کمپانی تویوتا با ساختن پیروس به صورت منحصربه فرد سبب شده میلیونها نفر اتوموبیلی که سوخت کمتری مصرف میکند را بخرند که این امر پسندیده از یک مایل دورتر دیده میشود.
از این رو آشکار بودن خوبی، عالی است، اما همه ما مطلع هستیم و دیدهایم دیگران از کنار موقعیت انجام کار خیر خوبی کردن به سادگی رد شدهاند. مردم مشاهده میکنند فردی در کنار خیابان به پول نیاز دارد اما خودشان را با موبایلشان سرگرم میکنند و میگذرند یا افراد به موزه مراجعه میکنند و دقیقا از کنار جعبه اهدا رد میشوند.
در صورتی که به شما بگویم بیماری کشنده سل درمان دارد. باور میکنید؟
اگر همه از لحاظ مالی یا از لحاظ یاد آوری کمک کنیم که روزانه و مرتب آنتی بیوتیک قوی مصرف شود. مثل برنامه پیشگیری از خاموشی برق، ما راه چارهای داریم. اگر مردم در مصرف برق صرفه جویی کنند این معضل گریبان گیر نسل های آتی نخواهد شد.
پیشنهاد میشود تشویق دیگران به انجام کار خیر را در 4 مرحله پیش ببرید:
در آخر امیدواریم با کمک، دعوت و همیاری همدیگر بتوانیم در کمک به نیازمندان برای شکوفایی جامعه انسانیمان موفق باشیم.
درهمین راستا خیریه شعف با راهاندازی سامانه نیک یار در حال برپایی پویشهای مردمی برای کمک به نیازمندان است. با ما همراه باشید.
منبع: خیریه شعف
علاوه بر وب سایت می توانید از حامی روی دستگاه های اندرویدی خود استفاده کنید
حامی را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید